انتشار آلبوم انجمن فلوت ایران

دیگران را به این خانه مهمان کنید

305 بازدید میانگین زمان مطالعه 5 دقیقه

اين سى دى نتيجه يكى از مهمترين دستاوردهاى گروه موسيقى پرديس هنرهاى زيباست، چرا كه نه تنها نمايانگر سطح عالى و بين المللى عملكرد دانشگاه تهران در حوزه ى آموزش موسيقى كلاسيك است بلكه دستاورد يكى از پيشروترين اقداماتش در نظام دانشگاهى است. طرح تاسیس اولين انجمن تخصصی ساز در ايران آرزوی دیرینه ای بود که از زمان دانشجويى...

انتشار آلبوم انجمن فلوت ایران – مقدمه انجمن فلوت ایران

انتشار آلبوم انجمن فلوت ایران : این سى دى نتیجه یکى از مهمترین دستاوردهاى گروه موسیقى پردیس هنرهاى زیباست، چرا که نه تنها نمایانگر سطح عالى و بین المللى عملکرد دانشگاه تهران در حوزه ى آموزش موسیقى کلاسیک است بلکه دستاورد یکى از پیشروترین اقداماتش در نظام دانشگاهى است. طرح تاسیس اولین انجمن تخصصی ساز در ایران آرزوی دیرینه ای بود که از زمان دانشجویى در دل پرورانده بودم.

عدم آگاهی جامعه نسبت به جایگاه والاى هنر نوازندگی از یک سو و عدم برخورداری نوازندگان از فرصت های سالم برای تعامل حرفه ای و هنرى با یکدیگر، تعهد مرا نسبت به تأسیس اولین انجمن حرفه اى ساز که بتواند جایگاه هنر نوازندگى را در نظام دانشگاهى و بالتبع، در جامعه ایران تحکیم بخشد صد چندان کرده بود.

نوازندگی، عالی ترین و پرمسئولیت ترین رکن از هنر موسیقی است که متأسفانه به رغم مشکلات فرهنگى جایگاه آن در نظام اجتماعى ایران با هاله اى از ابهام روبرو است و این مسئولیت دانشگاه ها و آکادمى هاى موسیقى است که رابطه تنگاتنگ این هنر را با اندیشه و تفکر تبیین کنند و بسترهاى مناسب را براى اشاعه عمیق آن در سطح جامعه مهیا سازند.

با این عوالم، سال هاى آغازین خدمتم را در دانشگاه تهران به تربیت نوازندگان جوان، تبیین استانداردهاى بین المللى در نوازندگى و برگزارى کنسرت ها و اجراهاى گوناگون سپرى کردم. بسترسازى از طریق معرفى رپرتوار استاندارد و نوازندگى استاندارد در قالب کنسرتهایى که اجرا مى کردم و همچنین انجام داورى هاى دقیق در کنکورهاى سراسرى و نهایتا، برگزارى مصرانه جشنواره هاى دانشگاهى و مسابقات دانشجویى این راه پر فراز و نشیب را برایم فراهم کرد.

وقتى در سال ١٣٨٨ واقعیت شیرین ورود نسل دوم از نوازندگان تربیت شده در نوازندگى استاندارد فلوت را به دانشگاه تهران مشاهده کردم، پیشنهاد تاسیس انجمن فلوت ایران را به دانشجویانم که در آن زمان مشخص بود آینده سازان و پرچم داران این هنر در ایران خواهند بود مطرح کردم که با استقبال آنان روبرو شد و نهایتا در سال ١٣٩٠ کانون فلوت پردیس هنرهاى زیبا با تام انجمن فلوت ایران فعالیت خود را بعنوان تشکل فرهنگی – دانشجویی در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحت مجوز رسمى از وزارت علوم و فنون و فناوری آغاز کرد و بدین ترتیب اولین انجمن تخصصى ساز در ایران در دانشگاه مادر مملکت یعنى در دانشگاه تهران تاسیس شد.

اینکه گروه موسیقی پردیس هنرهای زیباى دانشگاه تهران اولین گام را در راستای تحقق این امر در ایران برداشته است بسیار مفتخر و خرسندم زیرا این اقدام تأکیدى مجدد بر اهمیت عملکرد دانشگاه ها در تبیین جایگاه هنر موسیقى در اجتماع است و اثبات مى کند که این نظام هاى دانشگاهى هستند که مى باید در تعالى و توسعه هنر موسیقى در جامعه معاصر ایران پیشگام باشند. تأسیس انجمن فلوت ایران در دل گروه موسیقى دانشگاه تهران که نقش پررنگى در تربیت موسیقیدانان شهیر این مرز و بوم داشته و هنوز هم دارد، نشان دهنده اهمیت سیاستگزارى هاى صحیح فرهنگى در حوزه موسیقى و ارائه الگوهاى پیشرو و نوین توسط دانشگاه ه تهران است.

انجمن فلوت ایران با هدف معرفى استانداردهاى بین المللى در نوازندگى فلوت، توسعه تفکر آکادمیک در هنر نوازندگى، پایبندى به اصول حرفه اى و تعهدات هنرى در موسیقى، و اشاعه معنوى این هنر در بین علاقمندان تأسیس شده است و با برگزاری مسابقات و سمینارها و کارگاه هاى تخصصى که طى رهنمودها و برنامه ریزیهاى محاسبه شده نوازندگان جوان را به سمت معیارهاى حرفه اى و بین المللى در نوازندگى ساز هدایت کند از مهمترین ارکان فعالیت این انجمن است.

این انجمن همه ساله براى علاقمندانش در سطوح مختلف سنى از کودک و نوجوان و والدینشان تا دانشجویان در دانشگاه ها، مجدانه به برگزارى سمینارهاى تخصصى و کارگاه ها و مسترکلاس هاى فلوت مى پردازد و هرچهار سال نیز یک کنکور تخصىصى فلوت برگزار مى کند تا نوازندکان جوان بتوانند در جریان معیارهاى حرفه اى و تخصصى این هنر قرار بگیرند و با شرکت در این کنکورها با معبارهاى بین المللى خود را محک بزنند. اولین کنکور نوازندگی انجمن فلوت ایران در آبانماه 1390 در تالار آوینى پردیس هنرهاى زیبا برگزار شد.

در آن زمان ١۶ نوازنده جوان از تهران و و دو تن از دیگر استان ها در این مسابقه شرکت جستند که سه نفر از آنها، دانشجویان رشته نوازندگى فلوت در دانشگاه تهران به اسامى هلیا گلمقانى آذر، پویان فرزین و مهرداد غلامى به رند نیمه نهایى راه یافتند و از بین آنها، مهرداد غلامى، دانشجوى سال آخر مقطع کارشناسى رشته نوازندگى موسیقى جهانى در دانشگاه تهران به رند نهایى راه یافت و بدلیل اجراى موفق و تعهد هنرمندانه اش جایزه انتشار سى دى را ازان خود کرد.

این سى دى دستاورد تلاش هاى مهرداد غلامى براى محقق کردن جایزه اى است که از طرف انجمن فلوت ایران به وى اعطا شد. تکمیل این پروژه پربار که از سفارش قطعات به آهنگسازان تا هماهنگى با نوازندگان همراه و تمرین و اماده کردن کامل قطعات و نهایتا آغاز ضبط استودیویى و بالاخره میکس و مسترینگ را شامل میشده، تا به امروز که چهار سال از زمان ضبط آن مى گذرد بطول انجامیده.

از مهرداد غلامى به پاس زحمات بیکرانش و تلاش و ممارست هنرى و رفتار بسیار حرفه ایش سپاسگزارم که با تعهد و جدیت راه پرفرازو نشیب نوازندگى حرفه اى را بر جان خریده و با موفقیت در این کنکور، پشتیبانى و پیاده کردن پروژه انجمن فلوت ایران را امکانپذیر ساخت.

همچنین تشکر بیکران حضًور همکاران عزیزم کیاوش صاحب نسق، آهنگساز و استاد مدعو گروه موسیقى که سفارش انجمن فلوت ایران را براى ساختن قطعه معاصر براى رند نهایى این کنکور به نام ‘آگنوزى’ پذیرا شد، دکتر مهرداد پاکباز، استادیار فرهیخته پردیس هنرهاى زیبا براى همدلى و همراهى هاى همیشگیش در تقویت گروه موسیقى دانشگاه تهران و خصوصا آهنگسازى ژرف اندیش و نوازندگى خوبش در قطعه سونات فلوت و گیتار در این مجموعه، و بالاخره تشکر بى پایان به همکار ارجمندم، استاد وارسته، محمدرضا تفضلى، عضو هیئت علمى دانشکده موسیقى دانشگاه هنر که با آهنگسازى قطعه بالاد براى فلوت و پیانو براى مهرداد غلامى تنوع دلنشینى را به قطعات این مجموعه هدیه داشته است.

در پایان، خرسندى و سپاس بیکران خود را به پیشگاه همکاران عزیزم در پردیس هنرهاى زیبا و معاونت امور فرهنگى، خصوصا همکار عزیزم در اداره کل امور فرهنگى و دانشجویى، آقاى مهدى تجلى که این پروژه را با پشتیبانى و استقبال گرم خود هموار ساختند، ابراز مى دارم.

آذر ١٣٩۵

آذین موحد

دانشیار و عضو هیئت علمى گروه موسیقى

بنیانگزار و دبیر انجمن فلوت ایران

پردیس هنرهاى زیبا

دانشگاه تهران


مجموعه ی حاضر، پایان بخش دوران تحصیل من در دانشگاه تهران و اولین تجسم ایده ای است که سالهای سال از بدو ورود به فضای موسیقی جدی در نوجوانی داشته ام. ایده ای که آغاز آن با حضور در محافل هنری بخصوص گروه موسیقی تهران شکلی قوی تر به خود گرفت.

کار با آهنگسازان معاصر، همیشه برای من به مثابه  اوج هنری است که آنرا نوازندگی می نامیم.

درهمه ی این سالها خوشبختی حضور در جمع آهنگسازان معاصر کشورم به عنوان یک دانشجوی مشتاق، همواره همراه من بوده است.

قطعاتی که با لطف بی کران اساتیدم در این مجموعه به من تقدیم شدند، گوشه ای از این خوشبختی است.

جا دارد که از انجمن فلوت ایران برای کمک به تحقق این فرصت بی نظیر برای ضبط و ارائه ی آثاری با پیش زمینه های کاملا گوناگون تشکر کنم.

همینطور از همراهی دوست عزیزم خانم مریم مهربان به عنوان پیانیست و استاد عزیزم دکتر مهرداد پاکباز، که در طول یادگیری قطعات از ایشان بسیار آموختم، سپاس دارم.

این مجموعه پیشکشی است به خانم دکتر آذین موحد، به پاس همه ی آموخته هایم از ایشان و زحمات بى دریغش براى جامعه موسیقى کلاسیک در ایران و ارتقاى هنر نوازندگى در گروه موسیقى پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران.

مهرداد غلامی، تیرماه 1395

5
(1)

اگر از این مطلب خوشتان آمد ، میتوانید آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.