محققان دانشگاه ملی استرالیا پیشنهاد میکنند که موسیقی میتواند کلید (عمده) کمک به انسان در برقراری ارتباط با پستانداران آبزی باشد. موسیقی یک “زبان جهانی” است که انسانها را در سراسر جهان به هم متصل میکند؛ اما آیا می تواند به ما در برقراری ارتباط با گونههای دیگر نیز کمک کند؟
خوب این مسئله ای است که محققان دانشگاه ملی استرالیا پس از آزمایشی که شامل فلوت و باله در پورت استفنز، نیو ساوت ولز، استرالیا در دسامبر 2021 انجام شد، پیشنهاد کردند. این آزمایش نشان داد که دلفینها جذب فرکانسهای بلند چندین ساز موسیقی از جمله فلوت، پیکولو، ریکوردر چوبی هندی و صدای زیر در آواز میشوند.
فلوتیست سالی واکر، از دانشکده موسیقی ANU گروهی از محققان را در قایقی در پورت استفنز همراهی کرد. جایی که پستانداران دریایی با جمعیت تقریبی 140 دلفین پوزه بطری مهاجر یک گونه رایج در منطقه هستند.
وقتی واکر شروع به نواختن فلوت خود کرد، دلفینهایی که به سمت قایق شنا میکردند، در عرض چند دقیقه به واکر نزدیک شدند. واکر گفت:
«یک دلفین به سرعت زیر قایق ما آمد شد و بقیه دلفینها دور بدنه آن به حرکت در آمدند. فرکانسهای بالا و فواصلی خاص در نتها به نظر میرسد که دلفینها را به سمت ما میکشاند و آنها را هیجانزده میکرد.»
دکتر اولیویا دی برژرک، متخصص دلفین (نویسنده کتاب دلفین درون: بیداری پتانسیل انسانی) که بخشی از این آزمایشِ آزمایشی بود، توضیح میدهد که «دلفینها در دنیایی از صداها زندگی میکنند».
او افزود: “آنها با ارسال صدایی که هولوگرام اطلاعاتی است که در سر آنها سیگنال های صوتی را متمرکز و منعکس می کند – توده ای از بافت چربی که در پیشانی آنها یافت می شود – با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند – بنابراین من می دانم که ما به عنوان انسان می توانیم از طریق موسیقی با دلفین ها ارتباط برقرار کنیم.“
دلفینها موجودات بسیار باهوشی هستند و میتوانند افکار، احساسات، وضعیت وجودی ما را حس کنند و صداهایی را برای شفای ما ارسال کنند. صداهای واکنش دلفین به موسیقی توسط هیدروفون (میکروفون زیر آب) ضبط شده است و در اینجا شنیده می شود. استفاده از هیدروفون به عنوان کمک، بینش هیجان انگیزی را در مورد صداهای زیر سطح به محققان داد. پروفسور کیم کونیو، رئیس دانشکده موسیقی ANU، توضیح داد:
«صدا در آب به روشی بسیار متفاوت با هوا حرکت میکند، به خصوص فرکانسهای پایین، اما فرکانسهای دلفینها بسیار زیاد است. این بدان معناست که ما به راحتی تفاوت های ظریف در تماس های آنها را نمی شنویم. به این ترتیب، داشتن فلوت، پیکولو و صدای کلوراتورا بسیار مهم بودند، زیرا آنها برخی از بالاترین سازهای ما هستند و بسیار زیرتر از گفتار ما هستند.»
گام بعدی برای محققان ANU این است که تعیین کنند دلفینها بیشتر از چه صداهایی استقبال می کنند، و آیا بسته به اینکه موسیقی از نوازندگان خارج از آب می آید یا اینکه موسیقی در زیر آب پخش می شود، این تغییر خواهد کرد؟
واکر پیشنهاد می کند: «به عنوان مثال، آیا آنها به موسیقی ساختاریافته مانند سونات باخ واکنش متفاوتی نشان می دهند؟ یا شاید [به] صداهای آرامبخشتری شبیه آنچه در موسیقی متنهای طراحیشده برای مدیتیشن میشنوید بهتر پاسخ خواهند داد. شاید آنها به سادگی مجذوب تازگی واقعهای که شخصی روی یک قایق ایستاده و در کنار انان ساز میزند میشوند.”
در حال حاضر، این سوال که آیا این دلفینها به موسیقیای مانند باخ بهتر واکنش نشان میدهند بی پاسخ می ماند؟ اما در حالی که محققان روی این مسئله کار میکنند، در اینجا ویدیویی میبینید از دو عدد از این پستانداران دریایی که در حال لذت بردن از کلارینت Klezmer هستند.
این پست دارای یک نظر است
خیلی مطلب جالبی بود. ممنون از خانه فلوت ایران