صفحه نخست » نوازندگان فلوت » نوازندگان فلوت ایرانی » عماد رام

بیوگرافی عماد رام
عمادالدین رام، در یازدهم اسفند ۱۳۰۹ در ایران، در شهر ساری به دنیا آمد.
او از دوران جوانی علاقه زیادی به ساز فلوت داشت و روی بدنه نیهای خود سوراخهایی ایجاد میکرد و در آنها میدمید تا تجربهایی مشابه نواختن ساز فلوت را داشته باشد.
عماد در سال ۱۳۲۲ خورشیدی به تئاتر روی آورد و علاوه بر نقشهای کمدی، در پشت پرده نمایش به آواز خواندن و فلوت نواختن نیز مشغول بود. در سال ۱۳۳۵ از ساری به تهران آمد و در اداره هنرهای زیبا، نت و سازشناسی را نزد استادان آن زمان فراگرفت.
او همچنین به تحصیل خود در زمینهای غیر از هنر ادامه داد و موفق به دریافت مدرک لیسانس از دانشسرای کشاورزی شد. اگرچه او از سال ۱۳۵۰ به سرپرستی یکی از ارکسترهای فرهنگ و هنر منصوب شد.
عماد رام در سایه تعلیم استادانی چون حسن رامرد، خادم میثاق و نورعلی برومند به آموختن سلفژ و دیکتهی موسیقی پرداخت و وجه متمایز نوازندگی فلوت او، توانایی اجرای فواصل ربع پردههای موسیقی ایرانی بود.
عماد در هفتم مهر ۱۳۴۳ ازدواج کرد و صاحب سه فرزند شد. او در سال ۱۳۵۷ مجبور به ترک ایران شد و بعد از آن در خارج از ایران، شرکتی به نام «صدا طنین» تشکیل داد و به ضبط و پخش نوارهای «شبانه با وطن» که از شعر، کلام و آهنگهای ملی میهنی بود، پرداخت.
عماد در کنسرتهای بزرگی در نقاط مختلف اروپا و آمریکا با ارکسترهای جهانی شرکت داشته و تحسین همگان را برانگیخته بود. ناگفته نماند عماد رام از سال ۱۳۷۳ تا زمان فوت، دارای مواضع و فعالیتهای سیاسی بوده است. او اعتقاد داشت، هنرمند باید راه آزادگی پیشه کرده و بازگوکننده رنجها، خوشیها و هر آنچه که بر مردم جامعهاش میگذرد، باشد.
کتابی از «زندگینامهٔ عماد رام» به کوشش علی معصومی و در سال ۱۳۹۴ منتشر شده است. این کتاب: پیشگفتار، بیوگرافی، زندگی عاطفی، فعالیتهای موسیقایی، مقالات و اشعار عماد رام را در کنار هم گردآوری کرده است.
با توجه به استعداد بالا، هنرمندی منحصر به فرد و تأثیرگذاری که عماد رام در موسیقی فلوت در ایران داشته است، او نقش مهمی در شناخت ساز فلوت در ایران ایفا کرده است.